Mainos

Lähi-idän rauhaa pohditaan kesällä

Lähi-idän tulehtunut tilanne kokoaa maailman johtajat suureen kokoukseen lähikuukausien aikana.

-

Yhdysvallat, YK, Euroopan unioni ja Venäjä ovat päättäneet kansainvälisen konferenssin järjestämisestä kesän aikana. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kertoi suunnitelmista myöhään illalla sen jälkeen, kun hän oli tavannut YK:n pääsihteerin Kofi Annanin, Venäjän ja Espanjan ulkoministerit Igor Ivanovin ja Josep Piquen sekä EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan.

Diplomatiajoukko aikoo seuraavien viikkojen aikana keskustella Israelin ja palestiinalaisten sekä muiden maiden kanssa, jotta vakavat keskustelut Lähi-idän tilanteesta saadaan käynnistymään kesäkuukausien aikana.

Bush optimistinen

Yhdysvaltain presidentti George Bush suhtautuu Lähi-idän tilanteeseen toiveikkaasti.

Bush sanoi illalla EU:n ja Yhdysvaltain huippukokouksen päätteeksi, että Lähi-idässä on nähtävissä "joitain edistyksen merkkejä". Bushin optimismi johtunee osittain siitä, että palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin vapauttaminen oli Yhdysvaltain ansiota.

Presidentti Bush sanoi kuitenkin, että Arafatin tulisi nyt osoittaa maailmalle johtajan taitonsa. Myös Israel sai Yhdysvaltain johtajalta palautetta; sen on lopetettava palestiinalaisalueiden miehitys.
(MTV3-STT-Reuters)


(Huomenta Suomi 03.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.