Mainos

Lähi-idän neuvottelut vastatuulessa

Lähi-idän turvallisuuskokousta on lykätty. Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja George Tenet lykkäsi tapaamistaan israelilaisten ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten kanssa, koska hänen eilen esittämänsä tulitaukosuunnitelma ei saanut varauksetonta hyväksyntää. Israel olisi hyväksynyt Tenetin ehdotukset tulitauon aikaansaamiseksi Israelin ja palestiinalaisten välille. Palestiinalaiset kuitenkin suhtautuivat epäilevästi suunnitelmaan, jonka yksityiskohtia ei ole virallisesti julkistettu.

Israelin ulkoministeri Shimon Peres sanoi Tenetin ehdottaneen parasta, joskaan ei täydellistä suunnitelmaa pysyvän tulitauon saamiseksi. Palestiinalainen turvallisuusviranomainen puolestaan kertoi palestiinalaisten kirjallisesti esittäneen varauksia Yhdysvaltojen suunnitelmaan.

Lähi-idässä keskiviikosta lähtien olleen Tenetin tarkoituksena oli isännöidä israelilaisten ja palestiinalaisten turvallisuuskokousta eilen. Kokousta siirrettiin kuitenkin ainakin päivällä, jotta Tenetillä olisi aikaa perehtyä molempien osapuolten kommentteihin. Lähi-idän tilanne kärjistyi viimeksi myöhään lauantaina, kun kolme palestiinalaisnaista sai surmansa ja useita haavoittui Israelin panssarivaunujen tulituksessa Gazassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.