Mainos

Lähi-idän neuvotteluista ei tuloksia

Lähi-idän rauhantunnustelut loppuivat jälleen tuloksettomina.

Lähi-idän rauhanneuvottelut kariutuivat jälleen

Lähi-idän rauhasta Yhdysvalloissa Washingtonin lähistöllä neuvottelleet palestiinalaiset ja israelilaiset valtuuskunnat ovat lopetttaneet tuloksettomat keskustelunsa.

Osapuolet keskustelivat kahden päivän ajan amerikkalaisten neuvottelijoiden, mm Yhdysvaltain Lähi-idän erikoislähettiläs Dennis Rossin kanssa. Palestiinalaiset ovat esittänet pettymyksensä siitä, että Yhdysvalloilla ei ollut tarjota konkreettista rauhanesitystä.

-Amerikkalaiset kuuntelevat, keskustelevat ja konsultoivat. Ei ole olemassa Yhdysvaltojen ehdotusta, sanoi palestiinalaisten edustaja Hassan Abdel-Rahman. Amerikkalaislähteiden mukaan valtuuskunnat olisivat tavanneet, mutta Abdel-Rahmanin mukaan kohtaamiseen ei liittynyt muodollisia nevotteluja.

Osapuolet saapuivat Yhdysvaltoihin tiistaina presidentti Clintonin kutsusta. Amerikkalaisneuvottelijat yrittivät avustaa Jerusalemin asemasta aiheutuneen umpisolmun avaamisessa. Jerusalemin lisäksi puhuttiin palestiinlaisvaltion rajoista ja pakolaisten kohtalosta.

Clinton yhä optimistinen

Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin mukaan sopimus Lähi-idän rauhasta on yhä mahdollinen, mutta vaikeiden neuvottelujen takana. Clintonin mukaan sopu vaatii "hyppyä tulevaisuuteen yhdessä". Clinton on yhä valmis kutsumaan palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin ja Israelin pääministeri Ehud Barakin uuteen, Camp David-tyyppiseen huippukokoukseen, jos osapuolten asenteissa tapahtuu lähentymistä.

Clinton yrittää saada rauhasopimuksen aikaan, ennekuin hänen virkakautensa päättyy vuodenvaihteessa. Yhdysvalloissa uskotaan, että sopimus saattaa viivästyä huomattavasti, jos sitä ei saada aikaan ennen USA:n marraskuisia presidentinvaaleja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.