Mainos

Lähi-idän kvartetti vetosi Hamasiin

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan mukaan EU on valmis tukemaan uutta palestiinalaishallitusta, jos se tekee väkivaltaisuuksista lopun.

Äärijärjestö Hamasin on luovuttava väkivallasta ja tunnustettava Israelin valtio, jos se osallistuu palestiinalaisten hallitukseen, vaatii Lähi-idän kvartetti.

Kvartettiin kuuluvat Yhdysvallat, EU, Venäjä ja YK olivat eilen koolla Lontoossa. YK:n pääsihteerin Kofi Annanin lukeman julkilausuman mukaan tulevan palestiinalaishallituksen kaikkien jäsenten on sitouduttava väkivallattomuuteen, tunnustettava Israel ja hyväksyttävä aikaisemmat sopimukset ja velvoitteet kuten tiekartan nimellä tunnettu rauhansuunnitelma.

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan mukaan EU on valmis tukemaan uutta palestiinalaishallitusta, jos se kääntää selkänsä väkivallalle ja muuttaa kantaansa Israeliin. Näillä ehdoin EU on myös valmis jatkamaan palestiinalaisten taloudellista tukemista, Solana huomautti.

Hamas voitti viime viikolla pidetyt palestiinalaisten parlamenttivaalit.

Hamas torjuu vaatimukset

Hamas on jo ehtinyt torjua kvartetin vaatimukset.

- Kvartetin olisi pitänyt vaatia lopettamaan miehitys ja hyökkäykset, eikä vaatia, että uhrin pitäisi tunnustaa miehitys ja seistä käsirautoihin sidottuna hyökkäysten edessä, sanoo Hamasia edustava Sami Abu Zuhri.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.