Mainos

Lähi-idän kvartetti pui Gazan tilannetta

Yhdysvaltain, EU:n, YK:n ja Venäjän muodostama kvartetti on pohtinut keinoja Lähi-idän rauhanprosessin käynnistämisestä uudelleen.

Lähi-idän kriisiä ratkova Yhdysvaltain, EU:n, YK:n ja Venäjän muodostama kvartetti on neuvotellut Egyptissä Israelin suunnitellusta vetäytymisestä Gazan alueelta. Egyptin uutistoimiston Menan mukaan kvartetti pohti keinoja Lähi-idän rauhanprosessin käynnistämiseksi uudelleen. Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Egyptin ehdotusta Gazan turvallisuuskysymysten ratkaisemiseksi ja Gazan talouden jälleenrakentamista.

Egypti on ehdottanut lähettävänsä noin 200 poliisia Gazaan kouluttamaan palestiinalaisten poliisivoimia, jotta alueen turvallisuus ei jäisi tyhjän päälle Israelin sotilaiden lähtiessä. Egyptin ulkoministerin Ahmed Maherin mukaan kvartetti tukee hänen maansa esitystä.

Venäjän edustaja Aleksandr Kaluginin on pyytänyt Israelia selventämään suhtautumistaan Egyptin ehdottamaan palestiinalaisten poliisivoimien koulutukseen. Kvartetin edustajat matkaavat kokouksen jälkeen kukin erikseen tapaamaan sekä Israelin että palestiinalaisten johtoa.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin yksipuolisessa suunnitelmassa esitetään kaikkien juutalaissiirtokuntien ja Israelin joukkojen evakuoimista Gazasta, mutta vain neljän erillisalueen purkamista pohjoisella Länsirannalla vuoden 2005 loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.