Mainos

Lähi-Idän kvartetti pohtii Israelin konfliktia

Ensisijainen tavoite on estää täysmittaisen sodan syttyminen Israelin ja Libanonin välille. Myös YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu pohtimaan asiaa pikapuolin.

Niin sanottu Lähi-Idän kvartetti pohtii Israelin ja Libanonin välille puhjennutta konfliktia jatkuvassa keskinäisessä yhteydenpidossaan.

Venäjän Lähi-Idän lähettiläs Sergei Jakovlev kertoi uutistoimisto Interfaxille, että kvartetin jäsenet yrittävät luoda suosituksia tilanteen ratkaisemiseksi. Ensisijainen tavoite on Jakovlevin mukaan estää konfliktin repeäminen täysimittaiseksi sodaksi Israelin ja Libanonin välillä.

Jakovlevin mukaan myös YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu pikimmiten kriisin tiimoilta.

Lähi-Idän kvartettiin kuuluvat Yhdysvallat, EU, Venäjä ja YK.

Ranska ja Venäjä moittivat Israelia

Sekä Ranska että Venäjä ovat tuominneet jyrkästi Israelin voimatoimet Libanonissa. Molemmat maat ovat todenneet erillisissä lausunnoissaan, että Israelin hyökkäys Libanonin eteläosaan on suhteettoman suuri sotilaallinen vastaus israelilaissotilaiden sieppaamiseen.

- Ei ole olemassa mitään oikeutusta sille, että Israel tuhoaa siviilien infrastruktuuria niin Libanonissa kuin palestiinalaisalueillakin ja aiheuttaa siviileille kärsimystä suhteettomalla voimankäytöllä, sanoo Venäjän ulkoministeriö lausunnossaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.