Mainos

Lähi-idän kokous mullistaa Annapolisin elämän

Lähi-idän rauhaa yritetään edistää ensi viikolla Annapolisin kaupungissa Yhdysvalloissa. Kaupunkiin odotetaan kokousedustajien lisäksi satoja toimittajia eri maista. Lisäksi paikalle saapuu myös mielenosoittajia.

Amerikkalaisen Marylandin osavaltion rauhallinen pääkaupunki Annapolis nousee ensi viikolla maailmanpolitiikan valokeilaan. Tiistaina sinne nimittäin kokoontuvat Lähi-idän rauhankokouksen osanottajat.

Kokouksen virallisena emäntänä on Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice, mutta oletettavaa on, että avajaispuheen pitää presidentti George W. Bush.

Kokous pidetään Annapolisin laivastoakatemiassa ilmeisesti siksi, että sen alue on helppo eristää. Kokouksen turvatoimet ovatkin melkoiset.

Kokouspaikalle pääsee myös helposti pääkaupungista Washingtonista, sillä ajomatkaa kertyy vain reilu puoli tuntia.

Kaupunkiin odotetaan mielenosoittajia ja satoja toimittajia ympäri maailmaa. Ainakin kaksi erillistä ryhmää on jo anonut mielenosoituslupaa.

Merenrantakaupungin varsinainen historiallinen keskusta on pieni ja täynnä kapeita yksisuuntaisia kujia. Kokous voikin aiheuttaa melkoisia ongelmia kaupungin normaalielämälle, erityisesti liikenteelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.