Mainos

Lähetystöneuvos: Uhrien kansallisuuksista ei vielä täyttä varmuutta

Suomen suurlähetystöstä Norjasta kerrotaan, että vieläkään ei voida täysin varmasti sanoa, oliko Norjan veriteoissa suomalaisuhreja.

Lähetystöneuvos Satu Suikkari-Klevenin mukaan poliisi ottaa lähetystöön suoraan yhteyttä, mikäli yhä käynnissä olevissa tunnistustöissä löydetään suomalaisuhreja.

– Tunnistustöiden kestosta ei ole osattu antaa tarkkaa tietoa. Lauantaina viranomaiset arvioivat, että ne saattavat kestää yli viikonlopun. Tässä tilanteessa ei voi muuta kuin odottaa työn päätökseen saantia, sanoo Suikkari-Kleven.

Hänen mukaansa suurlähetystöön ei ole tullut kovin paljon yhteydenottoja ja tiedusteluja mahdollisista suomalaisuhreista.

Sen sijaan osanottoviestejä suurlähetystö on vastaanottanut paljon suomalaisilta niin Norjassa kuin Suomessa. Viestejä on tullut sähköpostitse, facebookin kautta ja puhelimitse.

Lähetystöneuvoksen mukaan suomalaisten myötätunnon osoitukset tullaan mainitsemaan erikseen diplomaattikunnan yhteisessä surunvalittelukirjassa.

– Emme tietenkään ole välittäneet yksittäisiä viestejä eteenpäin, vaan olemme kertoneet yleisesti norjalaiskollegoillemme suomalaisilta tulleista osanoton ja myötätunnon osoituksista. Ne tullaan mainitsemaan erikseen diplomaattikunnan yhteisessä surunvalittelukirjassa, joka avataan tänään.

Virallinen surunvalittelukirja on esillä yliopiston aulassa Oslossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.