Mainos

Lähestyvä myrsky kaataa lisää puita

Tuuli yltyy aamulla jälleen myrskylukemiin pohjoisilla ja läntisillä merialueilla, Ilmatieteen laitos varoittaa. Säärintama kulkee aamu- ja iltapäivän aikana Keski- ja Etelä-Suomeen. Tuuli voi yltää puuskissa myös maa-alueilla myrskylukemiin, eli yli 20 metriin sekunnissa.

Eilinen myrsky aiheutti laajalti tuhoa Etelä- ja Lounais-Suomessa. Uusi myrsky ei päivystävän meteorologin Eveliina Tuovisen mukaan yllä vastaaviin lukemiin, mutta liikenteessä kannattaa varautua puiden kaatumisiin tielle. Puiden juurakot ovat löystyneet eilisestä ravistelusta.

Ilmatieteen laitos on antanut myrskyvaroituksen Perämerelle, Selkämerelle, Merenkurkkuun, Suomenlahdelle ja Pohjois-Itämeren itäosiin.

Länsituuli on vaarallisen voimakasta maa-alueilla Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Etelä- ja Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa ja Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen sekä sohjoisten teiden vuoksi. Muualla maassa ajokeli on normaali.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.