Mainos

Lähes viidennes kantaa ruokamyrkytysbakteeria

Noin viidesosa terveistä ihmisistä on yleisesti ruokamyrkytyksiä aiheuttavan bakteerin oireeton kantaja.

Clostridium perfringens -bakteeri on ilmeisesti aiheuttanut viidesosan kaikista viime vuosikymmenten ruokamyrkytyksistä Suomessa. Bakteeri etsii mielellään pesäpaikan ihmisestä.

Eläinlääketieteen lisensiaatti Annamari Heikinheimon väitöstutkimuksen tarkoituksena oli kehittää menetelmiä, joilla bakteeri voidaan tunnistaa. Hän ei silti koe, että ihmisten tulisi testauttaa itsensä bakteerin varalta.

-Yleensä tämä bakteeri kuuluu kantajan normaaliin mikrobistoon, Heikinheimo rauhoittelee.

Ruokamyrkytykset välttää parhaiten huolehtimalla keittiön puhtaudesta ja lämmittämällä ruuan riittävän kuumaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.