Mainos

Lähes tuhat narkkaripoliisia kärähti Indonesiassa

Indonesian Acehin maakunnassa lähes tuhat huumeiden käytöstä kärähtänyttä poliisia on saanut kuukauden aikaa päästä kuiville. Muuten huumetestin reputtaneet saavat potkut.

Kiinni jääneet poliisit edustavat noin kuutta prosenttia koko muslimiprovinssin poliisivoimista.

Tähän mennessä jo lähes 200 poliisia on passitettu vieroitukseen.

– Annamme heille kuukauden katsoaksemme, muuttavatko he tapojaan vai eivät. Jos he eivät pysty muuttumaan, annamme heille potkut, Acehin poliisipäällikkö Iskandar Hasan kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Marijuana on yleistä seudulla, ja Hasanin mukaan kasvia on perinteisesti käytetty myös ruuanlaitossa ja juomien mausteena. Muutkin huumeet ovat yleisiä Acehissa, sillä maakunta sijaitsee huumekaupan kulkureitillä. Kiinnijääneet poliisit olivatkin nauttineet esimerkiksi ekstaasia ja metamfetamiinista.

Indonesia rankaisee huumekaupasta ankarasti, ja seurauksena siitä voi olla jopa kuolemanrangaistus. Viime aikoina kohua on herättänyt muun muassa 14-vuotiaan maassa lomailleen australialaispojan vähäisen huumemäärän hallussapidosta saama kahden kuukauden vankeustuomio. Acehissa on osittain käytössä myös islamilainen sharia-laki, jonka varjolla syyte voi napsahtaa jo alkoholin nauttimisesta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.