Mainos

Lähes tuhat lasta hakenut jo turvapaikkaa Norjasta

Ennätysmäärä alaikäisiä lapsia on hakenut tänä vuonna turvapaikkaa Norjasta. Maahanmuutosta vastaava ministeri Dag Terje Andersen haluaakin nyt helpottaa heidän palauttamistaan.

Tämän vuoden aikana Norjasta on turvapaikkaa hakenut jo 930 yksin tullutta alaikäistä. Koko viime vuoden aikana heitä oli vain runsaat 400.

VG-lehden mukaan vain harvat turvapaikkaa hakevista lapsista tarvitsee suojaa, eivätkä he siten täytä pakolaisen määritelmää. Lähes kaikki saavat kuitenkin jäädä, koska norjalaisviranomaiset eivät löydä heidän vanhempiaan kotimaassa.

- Humanitaaristen periaatteiden mukaan emme lähetä alaikäisiä takaisin, jos emme löydä heille huoltajia. Joissakin maissa on kuitenkin nyt liikkeellä huhu, että alaikäiset saavat jäädä Norjaan, vaikka heitä ei tarvitsisi suojella. Tätä me emme halua, ministeri Andersen sanoo VG:lle.

Hänen mukaansa nuorten on vaikeaa ja kallista tulla Norjaan omin päin. Tämän vuoksi hän epäileekin, että heidät salakuljetetaan maahan.

-Lapset ja nuoret tulevat tänne, jotta he pääsisivät töihin ja voisivat lähettää rahaa takaisin kotiin. Tai että he voivat myöhemmin anoa lupaa perheiden yhdistämiseen. Tämä ei ole meidän turvapaikkapolitiikkamme tavoite.

Andersen ehdottaakin, että lähtömaihin perustettaisiin sisäoppilaitoksia ja nuorten keskuksia, joihin alaikäiset turvapaikanhakijat voitaisiin palauttaa.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.