Mainos

Lähes sata pyhiinvaeltajaa kuollut Himalajalla

Yli 90 pyhiinvaeltajaa on kuollut rankassa lumi- ja vesisateessa Himalajalla Intiassa, kertoivat paikalliset viranomaiset tänään. Monet hinduvaeltajat selvisivät lopulta turvaan paikallisten kylien muslimiasukkaiden avustamina. Viranomaiset pelkäävät kuolonuhrien määrän vielä kasvavan sillä tuhansia pyhiinvaeltajia on jäänyt eristyksiin vuoristoon yli kolmen kilometrin korkeuteen. Kymmenientuhansien muiden pyhiinvaellus estyi viranomaisten keskeytettyä pyhiinvaelluksen huonon sään takia.

Hindut vaeltavat joka elokuu yli kolmen ja puolen kilometrin korkeudessa Himalajalla sijaitsevalle Amarnathin luolalle, jossa sijaitsevaa tippukivipylvästä palvotaan hindujumala Shivan falloksena. Viranomaisten mukaan noin 60 ruumista on löydetty läheltä Pahalgamin aluetta, joka on viimeinen etappi ennen pyhää paikkaa.
-Ainakin 5000 ihmistä on saarroksissa ylhäällä Pahalgamissa, jossa lämpötila on pudonnut alle nollan, kertoi eräs paikallinen viranomainen.

Viranomaiset aloittivat tänään armeijan ja ilmavoimien avustamana suuroperaation auttaakseen luonnonvoimien vangiksi jääneitä vaeltajia. Vaellusreitillä on lunta paikoin yli 30 senttiä ja jatkuvat sateet ovat pyyhkäisseet mukanaan mm. kulkureitillä olleen sillan.
-Useimmat pyhiinvaeltajat eivät ole osanneet varautua sääolosuhteisiin ja monet kuolleista olivat vaeltaneet alastomina, sanoi pyhiinvaeltajia hoitava lääkäri Asrar Ahmad.

Viime vuonna muslimisissit estivät hindujen pyhiinvaelluksen Jammun ja Kashmirin osavaltiossa, joka on Intian ainoa muslimienemmistöinen osavaltio.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.