Mainos

Lähes sata pidätetty G8-mellakoissa

Poliisi on pidättänyt lähes sata globalisaatiokriittistä mielenosoittajaa Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa.

Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa on pidätetty jo lähes sata mielenosoittajaa, kaksi päivää ennen johtavien teollisuusmaiden päämiesten G8-ryhmän kokousta, kertoo poliisi.

Maailman tärkein huipputapaaminen

Myöhään eilisiltana rauhallisesti alkanut globalisaatiokriittisten mielenosoittajien protesti muuttui kahakoinniksi poliisien ja mielenosoitukseen osallistuneiden anarkistien välillä.

Poliisin mukaan mielenosoittajat heittelivät heitä katukivillä, tiiliskivillä, ja jopa puistonpenkkejä oli käytetty aseina. Pidätettyjen joukossa ovat poliisin mukaan "keskeiset anarkistit", jotka ovat matkustaneet paikalle eri puolilta Eurooppaa. Yhteenotoissa on loukkaantunut yli 20 mielenosoittajaa ja joitain poliiseja.

Mielenosoitukset alkoivat Edinburghissa jo lauantaina, jolloin kaupungissa marssi 200 000 ihmistä vaatien köyhyyden poistamista erityisesti Afrikasta.

Noin 10 000 poliisia on komennettu valvomaan järjestystä Gleneaglesissa ja muualla Skotlannissa G8-maiden huippukokouksen aikana. Huippukokoukseen osallistuvat Britannian, Kanadan, Ranskan, Saksan, Italian, Japanin, Venäjän ja Yhdysvaltojen johtajat.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

(Kymmenen uutiset 05.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.