Mainos

Lähes puolet Imatran omakotitonteista venäläisille

Imatran kaupunki on laskenut hyötyvänsä venäläisten tonttikauppojen myötä. Muun muassa ostovoiman arvioidaan lisääntyvän ja rakentaminen työllistää kahden henkilötyövuoden verran.

Omakotialueet ovat alkaneet venäläistyä Kaakkois-Suomen kaupungeissa. Etenkin Imatralle on tulossa itänaapurista kymmenittäin perheitä, jotka ovat ostaneet omakotitalotontin kaupungilta.

Varsinaisen rakentamisen on määrä alkaa ensi vuonna.

Venäläisten tonttikauppojen myötä Imatran kaupunki odottaa ostovoiman lisääntyvän. Kaupunki laskeekin hyötyvänsä suoranaisesti jokaisesta tonttikaupasta.

- Kiinteistöveron kautta ilman muuta. Lisäksi olemme laskeneet jokaisen suomalaisenkin omakotirakentajan kohdalla, että Imatralle tulee työtä vähintään kaksi henkilötyövuotta jokaisesta rakennetusta tontista, kertoo Imatran kaupungin kehitysjohtaja Jaana Utti.

Osan tonteista uskotaan kuitenkin menevän venäläisille lomakäyttöön eli datsoiksi. Imatralla joudutaan nyt miettimään, millä ehdoilla omakotitontteja jatkossa myydään.

- Meidänhän on tietysti myyntivaiheessa vaikea sanoa, tuleeko se datsaksi vai ei. Suomen perustuslain mukaan emme voi ketään estää tonttia ostamasta, mutta haluamme kuitenkin selkeän poliittisen päätöksen ja selkärangan tälle toiminnallemme, Utti sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.