Mainos

Lähes kaikki ottavat äitiyspakkauksen

Moni äitiyspakkauksen saajista on KELA:n selvityksen mukaan sitä mieltä, että äitiyspakkauksessa tulevien vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden värit ovat liian poikamaiset.

Äitiyspakkaus on tärkeä erityisesti uusille perheille, koska ne saavat monia tarpeellisia tarvikkeita ja vaatteita vauvalle ilman rahaa ja vaivaa. Kelan tutkimuksen mukaan tarpeellisimpia äitiyspakkauksen tuotteita ovat käyttäjien mielestä ulkohaalari, peitemakuupussi, bodyt ja tekstiilit.

Viime vuonna ensimmäisen lapsensa saaneista jopa 94 prosenttia valitsi äitiyspakkauksen. Suurin osa raha-avustuksen valinneista oli jo aiemmin saanut pakkauksen.

Moni äitiyspakkauksen saajista on sitä mieltä, että värit ovat liian poikamaiset. Vastaajilta kirposikin mielipiteitä sekä värien puolesta että niitä vastaan. Myös äitiyspakkauksen kotimaisuusaste puhuttaa käyttäjiä, mutta kotimaisuutta tärkeämpänä he pitävät kuitenkin tuotteiden laatua ja monipuolisuutta.

Kestovaipat, liukuvoide ja kondomit olivat vastaajien mielestä vähiten tarpeellisia. Neljä viidestä kertoi käyttävänsä kertakäyttövaippoja.

Äitiysavustus syntyi jo 70 vuotta sitten vähävaraisten synnyttäjien tukemiseksi. Myöhemmin avustus laajeni kaikkiin äiteihin. Äitiysavustuksen saa joko pakkauksena tai rahana, jolloin se on 140 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.