Mainos

Lähes kaikki Myanmarin suomalaiset tavoitettu

Myanmarissa viikonloppuna riehuneen hirmumyrsky Nargisin seurauksena uhrien ja kadonneiden määrä on tämänhetkisten Myanmarin viranomaislähteiden mukaan jo useita kymmeniä tuhansia. Myanmarin katastrofialueella asuu 24 miljoonaa ihmistä, joista moni on avun tarpeessa, kertoo Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Lars Backström.

Suurlähettiläs Backströmin tämänhetkisten tietojen mukaan Myanmarissa on tällä hetkellä vielä yksi pysyvästi asuva suomalainen sekä yksi omatoiminen reppumatkailija, joihin suurlähetystö ei ole jatkuvista yrityksistään huolimatta saanut yhteyttä. Syynä ovat erittäin huonot puhelinyhteydet. Sen sijaan seitsemän Myanmarissa olevaa suomalaista on tavoitettu, ja he ovat kunnossa.

Suomella ei ole suurlähetystöä Myanmarissa, ja siksi maata hoidetaan Bangkokin-suurlähetystöstä käsin. Suomen suurlähetystö on myrskyn jälkeen pitänyt tiivistä yhteyttä sekä Myanmarin viranomaisiin että muihin EU-maihin ja Euroopan komissioon.

Suurlähettiläs Backströmin mukaan hirmumyrskyn tuhojen jälkihoitoon tarvitaan huomattavia summia. YK:n humanitaarisen avun arviointiryhmä neuvottelee parhaillaan avustusoperaatiosta Myanmarin viranomaisten kanssa. Ryhmä on tällä hetkellä Bangkokissa. Suomella on valmius antaa Myanmarille pikaista rahallista apua.

Suomen suurlähettiläälle ei ole toistaiseksi myönnetty viisumia, jotta hän voisi matkustaa maahan.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.