Mainos

Lähes kaikki laivaiskussa olleet ruotsalaiset tavoitettu - Mankellia ei ammuttu

Ruotsin ulkoministeriön mukaan ainakin yhdeksän Gazan avustussaattueessa olleesta yhdestätoista ruotsalaisesta on kunnossa. Kahden tilasta tai olinpaikasta ei ollut selvyyttä.

Dagens Nyheterin mukaan viidelle ruotsalaiselle on annettu uhkavaatimus, joka heidän on allekirjoitettava. Allekirjoittamisen jälkeen viisikko karkotetaan Israelista. Uhkavaatimuksen saaneiden joukossa on myös kirjailija Henning Mankell. Ennen matkaa Mankell totesi Ruotsin radiolle, että hän haluaa näin osoittaa solidaarisuutta palestiinalaisille.Mikäli uhkavaatimuksen saajat eivät suostu allekirjoittamaan, he joutuvat myöhemmin oikeuden eteen.

Neljä ruotsalaista on viety Beersheban vankilaan, ja ulkoministeriö uskoo pääsevänsä tapaamaan heitä tiistaina.

Kaksi kadoksissa olevaa ruotsalaista olivat DN:n mukaan saattueen kärkialuksessa Mavi Marmarassa, jossa yhteenotot olivat verisiä.

Ruotsin ulkoministeriö on myös kiistänyt tiedot, joiden mukaan Mankellia olisi ammuttu Gazan avustussaattueessa. Ulkoministeriön tietojen mukaan Mankell ei ole haavoittunut. Norjalaispoliitikko Erling Folkvord kertoi aikaisemmin, että kirjailijaa olisi ammuttu. Folkvord ei kuitenkaan itse ollut mukana saattueessa, koska hän ei saanut turkkilaisviranomaisilta lupaa nousta laivaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.