Mainos

Lähes kaikki karkurieläimet surmattiin Ohiossa — joukossa 18 uhanalaista tiikeriä

Ohiossa lähes kaikki karkuteille päässeet eläintarhan eläimet on surmattu. Yli 50 villieläintä pääsi karkuun Zanesvillessä olevasta eksoottisten eläinten tarhasta.

Karkuteille päässeistä eläimistä surmattiin 49, joukossa 18 uhanalaista bengalintiikeriä. Ainoastaan kuusi eläimistä otettiin kiinni elävänä: yksi karhu, kolme leopardia ja kaksi apinaa.

Eläintenystävät: Teurastus!

Tapaus on saanut eläintensuojelijat ja eläinystävät raivoihinsa. Esimerkiksi netissä asiasta käydyissä keskusteluissa moni on arvostellut poliisin toimia teurastukseksi ja ihmetellyt, eikö eläimiä voinut rauhoittaa.

– 18 bengalintiikeriä… tämä tapaus hoidettiin niin väärin. Eikö siellä ole eläinten kiinniottoon erikoistuneita henkilöitä ja tainnutusaseita, ihmeteltiin muun muassa CBS:n uutisen yhteydessä.

– Tosin oikea kysymys on, että miksi nämä eläimet olivat siellä alun perin? Jos pysäköit väärin, saat sakot, mutta tämä (eläimet omistanut) henkilö pääsi kuin koira veräjästä? Ja tämä alkoi vuonna 1977? Yli 30 vuotta ja paikallinen poliisi ei tee mitään?

Osa on kuitenkin puolustanut poliisin toimia, joka joutui jahtaamaan isoja petoeläimiä myös yön pimeydessä. Poliisi itse kuvasi tehtävää erittäin haastavaksi.

–Ihmisten turvallisuus oli ykköshuolenaiheemme, sheriffi Matt Lutz totesi.

–Emme kuitenkaan puhu nyt mistään kissoista tai koirista.

Joissakin osavaltioissa kuka tahansa voi ostaa tiikerin

Tapaus on nostanut myös tapetille eläintenpitoa koskevat lait Yhdysvalloissa. 18 uhanalaisen bengalintiikerin kohtalo on riipaissut etenkin eläinsuojelujärjestö WWF:ää.

– Nykyiset sekavat lait Yhdysvalloissa, jotka säätelevät tiikereiden pitoa, ovat käsittämättömiä, Leigh Henry WWF:stä toteaa.

– Ohiossa ja seitsemässä muussa osavaltiossa ihminen voi hankkia itselleen tiikerin ilman mikäänlaista lupaa.

Eläinten oikeuksia puolustava järjestö PETA kiiruhtikin vaatimaan eksoottisten eläintenpitokieltoa kaikkiin osavaltioihin.

– Kielto on oikea ratkaisu. Yksityishenkilöt eivät pysty hoitamaan näitä eläimiä niin kuin pitäisi, järjestöä edustava Delcianna Winders sanoo.

(MTV3 - AFP - Reuters)

CBS:n uutinen YouTubessa

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.