Mainos

Lähes kaikki junaturman uhrit tunnistettu – Espanjassa kolmen päivän suruaika

Lähes kaikki Luoteis-Espanjassa sattuneen tuhoisan junaturman uhrit on tunnistettu.

Madridista saapunut juna suistui keskiviikkona raiteiltaan hieman ennen Santiago de Compostelan kaupunkia. Junaturmassa kuoli tuoreimpien tietojen mukaan ainakin 78 ihmistä. Kuolonuhreista on tunnistettu 72. Lisäksi sairaalassa on turman jäljiltä yli 80 ihmistä, joista ainakin 30 on kriittisessä tilassa.

Poliisi jatkaa tunnistamattomien ruumiiden tutkimista DNA-näytteiden, hammaskuvien ja sormenjälkien avulla. Poliisi on kertonut harkitsevansa myös muita keinoja kuolleiden tunnistamiseen, elleivät perinteiset konstit auta.

Kuolleiden joukossa on ainakin neljä ulkomaalaista. Paikallisviranomaisten mukaan kuolleet ulkomaalaiset olivat Yhdysvaltojen, Algerian, Meksikon ja Ranskan kansalaisia.

Espanjaan on julistettu kolmen päivän suruaika onnettomuuden takia. Turma on maan vakavin rautatieonnettomuus vuosikymmeniin.

Onnettomuusjunan kuljettaja pidätettiin

Poliisi on pidättänyt raiteilta suistuneen junan kuljettajan epäiltynä törkeästä huolimattomuudesta. Kuljettajaa vastaan ei ole nostettu syytteitä, mutta poliisi jatkaa hänen kuulusteluaan. Pidätetty kuljettaja toipui onnettomuudesta saamistaan vammoista sairaalassa vielä perjantai-iltana.

Keskiviikkona sattuneen onnettomuuden syyksi on epäilty ylinopeutta, mutta monet onnettomuuteen liittyvät kysymykset ovat vielä vastausta vailla.

Onnettomuustutkintaa johtavalle tuomarille on toimitettu junan niin sanottu musta laatikko, valvontakamerakuvaa sekä muuta todistusaineistoa.

Kokenut kuljettaja myönsi heti keskiviikkona onnettomuuden jälkeen, että junan nopeus oli ollut yli kaksinkertainen nopeusrajoitukseen nähden.

Inhimillisen virheen lisäksi onnettomuuden syynä saattaa olla jarruvika tai tekninen ongelma junan kulunvalvontajärjestelmässä. Onnettomuuspaikalla käytössä ollut kulunvalvontajärjestelmä ei ollut yhteiseurooppalaisen järjestelmän mukainen, vaan vanhempaa espanjalaista mallia.

Kulunvalvontajärjestelmä oli ilmeisesti varoittanut kuljettajaa liian suuresta nopeudesta ennen kohtalokasta kaarretta, mutta kuljettaja ei onnistunut jarruttamaan ajoissa.

Junassa oli onnettomuushetkellä myös toinen kuljettaja.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.