Mainos

Lähes 60 prosentilla yrityksistä omat kotisivunsa

Yritykset ovat hankkineet itselleen ahkerasti Internet-kotisivuja. Tämän vuoden keväällä jo lähes 60 prosentilla yli viisi henkilöä työllistävistä yrityksistä oli kotisivut.

Reilu vuosi aiemmin kotisivuja oli vain noin 50 prosentilla vastaavan kokoisista yrityksistä. Lisäksi yli kymmenen prosenttia yrityksistä suunnitteli hankkivansa kotisivut kuluvan vuoden aikana. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen keväällä tekemään yrityskyselyyn.

Yrityksellä on kotisivut sitä todennäköisemmin, mitä suuremmasta yrityksestä on kyse. Pienistä, alle kymmenen henkilöä työllistävistä yrityksistä vain vajaalla puolella on kotisivut. Sen sijaan yli 50 henkilöä työllistävät yritykset löytyvät Internetistä yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Yli sata henkilöä työllistävillä yrityksillä on jo miltei kaikilla omat kotisivut.

Yleisimmin kotisivuja on tukkukaupan, yrityspalveluiden ja teollisuuden toimialoilla toimivilla yrityksillä. Yritykset myös käyttävät Internetiä aiempaa enemmän. Nyt enää kuusi prosenttia yrityksistä ei käytä Internetiä, kun vastaava luku vuoden 2001 lopussa oli kymmenen prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.