Mainos

Lähes 50 suomalaista pidätettiin mielenosoituksessa Belgiassa

Noin 50 suomalaista rauhanaktivistia pidätettiin eilen Belgiassa ydinvoiman vastaisessa Bombspotting-tapahtumassa. Järjestäjien mukaan suomalaiset on jo vapautettu.

Lähes viisikymmentä suomalaista mielenosoittajaa pidätettiin eilen Belgiassa, missä he osallistuivat ydinaseita vastaan järjestettyyn mielenosoitukseen. Kaikki pidätetyt on vapautettu, kertoo Aseistakieltäytyjäliiton edustaja.

Mielenosoituksia järjestettiin Belgiassa kolmella paikkakunnalla, ja poliisi pidätti 500-600 ydinaseiden vastustajaa. Belgialaisten tiedotusvälineiden mukaan noin puolet kaikista mielenosoittajista pidätettiin.

Valtaosa suomalaisista pidätettiin Kleine Brogelin sotilastukikohdassa Pohjois-Belgiassa, mutta monia pidätettiin myös sotilasliitto Naton hallinnollisen päämajan luona Brysselissä. Kolmas mielenosoituspaikka oli Naton sotilaallinen päämaja Monsin lähellä.

Suomalaiset osallistuivat ns. Bombspotting-kansalaistottelemattomuustapahtumaan. Siinä osallistujat menevät luvatta sotilastukikohtien alueelle ja etsivät vertauskuvallisesti tietoa Naton ydinasepolitiikasta.

- Rangaistuksia suomalaisille tuskin on luvassa. Ne, jotka pidätettiin alueiden ulkopuolella, otettiin ainoastaan säilöön ilman seuraamuksia. Sisälle päässeiden kohdalla esitutkinta lähtee käyntiin, mutta se tuskin johtaa mihinkään. Niiden seitsemän vuoden aikana kun näitä tapahtumia on Belgiassa järjestetty, kukaan ei ole saanut mitään tuomioita, selvitti Sami Nieminen Aseistakieltäytyjäliitosta puhelimitse STT:lle.

Aseistakieltäytyjäliitto on Niemisen mukaan aikaisemminkin järjestänyt halukkaille bussimatkoja Bombspottingiin.

- Tänä vuonna eroavaisuutena oli, että ihmiset menivät omia aikojaan alueille, kun aikaisemmin niille on menty yhdessä suurena ryhmänä, Nieminen selvitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.