Mainos

Lähes 50 000 koki Kuopio tanssii ja soi -festivaalin

Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla oli viikon aikana 48100 kävijää, laskivat järjestäjät tapahtuman päätöspäivänä keskiviikkona. Maksulliset esitykset keräsivät 7500 katsojaa, mikä on parisataa edellisvuotista enemmän. Muu kävijäjoukko koostui lähinnä ilmaistapahtumien katsojista ja tanssikurssilaisista.
Festivaalin taiteellisena johtajana toimi ensimmäistä kertaa Jorma Uotinen. Hän kertoi odotustensa täyttyneen. -Valkeisenlammen päälle rakennettu esiintymislava osoittautui menestykseksi. Siellä jatketaan toimintaa, hän sanoi. Myös jäähallin käyttö tanssi-areenana toimi Uotisen mielestä erinomaisesti.

Festivaali järjestettiin tänä vuonna 33. kerran. Tällä kertaa sitä vietettiin ranskalaisissa tunnelmissa. Ulkomainen päävierailija oli ranskalainen koreografi Angelin Preljocal ja hänen nykytanssiryhmänsä. Päätöspäivänä Jyrki Karttunen esitti festivaalin tilausteoksen Keiju & digital duende.

Ensi vuonna koreografikilpailu

Ensi vuoden tanssitapahtuman uutuutena on kansainvälinen nykytanssikoreografiakilpailu. Kilpailu jatkaa vuosina 1995 ja 2001 Helsingin kansainvälisten balettikilpailujen yhteydessä järjestettyjen kilpailujen sarjaa.

Kilpailuun osallistuvat koreografit valitaan videonäytteiden perusteella. Teokset voivat olla korkeintaan 20 minuutin pituisia ja niissä voi olla yhdestä seitsemään tanssijaa. Teokset arvioi kansainvälinen tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii Jorma Uotinen. Hakuaika kilpailuun päättyy tämän vuoden lopussa.

Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman ajankohta on vaihdellut vuosien mittaan. Taiteellinen johtaja pitää tämänkertaista ajankohtaa hyvänä ja lupaa, että hänen kaudellaan festivaali järjestetään vastakin ennen juhannusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.