Mainos

Lähes 20 000 vankia vapaaksi Turkissa

Noin 20 000 vankia on vapautettu Turkissa sen jälkeen kun uusi armahduslaki tuli voimaan viime viikolla.

Turkin oikeusministeri Hikmet Sami Turk kertoi eilen, että maan vankiloista on vapautettu lähes 20 000 vankia uuden lain seurauksena. Laki on osa uudistuksia, joilla yritetään parantaa täysien vankiloiden kaoottisia oloja.

Turkkilaiset viestimet ovat raportoineet, että maan kuuluisin vanki, kurdikapinallisten johtaja Abdullah Öcalan, on toivonut pääsevänsä vapaalle jalalle uuden lain myötä. Näin voisi käydä, jos oikeusistuimet päättäisivät vapauttaa muita samantyyppisistä rikoksista tuomittuja kurdeja. Oikeusministeri Turkin mukaan Öcalanilla ei kuitenkaan ole toivoa vapautumisesta.

Kiistelty armahduslaki lyhentää tiettyjen rikollisten tuomioita kymmenellä vuodella. Sen piiriin eivät kuulu muun muassa järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvät tapaukset, raiskaukset ja julkisten varojen väärinkäytökset. Sen on kuitenkin arvioitu vähentävän maan vankien määrän puoleen nykyisestä 72 000:sta.

Ainakin 31 ihmistä kuoli viime viikolla mellakoissa Turkin vankiloissa, kun vangit osoittivat mieltä vastustaen suunnitelmia siirtyä pienempiin selleihin.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.