Mainos

Läheisten shokki: 9/11-uhrin viesti tavoitti perheen vasta kymmenen vuoden jälkeen

Syyskuun 11. päivän terrori-iskussa vuonna 2001 puolisonsa menettänyt Denise Scott oli elänyt vuosia siinä uskossa, että hänen miehensä oli menehtynyt iskussa välittömästi.

Lähes kymmenen vuotta myöhemmin Denise ja tämän kolme lasta saivat kuitenkin tietää, että Randy Scott oli ollut hengissä iskun jälkeen. Tornissa kirjoitettu viesti paljastaa miehen taistelleen oman ja työtovereidensa hengen puolesta.

Viestissä luki ainoastaan "84. kerros… läntinen toimisto… 12 ihmistä jumissa". Paperiin oli lisäksi tarttunut verinen sormenjälki, joka paljasti lopulta viestin kirjoittajaksi Randy Scottin, kertoo CNN.

Viesti oli tiputettu alas tornista kadulle.

Scottin paras ystävä Steve Ernst uskoo, että Randy oli rikkonut toimistossa ikkunan pöydällä ja tipauttanut avunpyyntönsä sitä kautta ulos.

– Siten he tajusivat, että viesti on häneltä, kirjeen kulmasta löytyi hänen verinen sormenjälkensä, Ernst kertoo CNN:n haastattelussa.

Viestin lähettäjän selvittäminen kesti kuitenkin lähes 10 vuotta.

Asiasta tehtyjen selvitysten perusteella Scottin kadulle tiputtama avunpyyntö oli löydetty miltei saman tien. Tämän jälkeen viesti oli annettu lähistöllä sijaitsevan keskuspankin vartijalle. Torni oli kuitenkin romahtanut pian tämän jälkeen.

Keskuspankki säilytti viestiä hallussaan vuosia, kunnes luovutti sen WTC-iskujen museohankkeen haltuun. Museo ryhtyi tämän jälkeen selvittämään New Yorkin viranomaisten kanssa viestin alkuperää.

Tutkijat saivat selvitettyä viestissä olleen veritahran avulla DNA:n, joka paljasti viestin lähettäjäksi lopulta Randy Scottin.

Perhe sai kuulla viestistä viime vuoden syksyllä. Tutkijat soittivat Denise Scottille ja pyysivät häntä tunnistamaan käsialan. Scott otti mukaansa Randyn ystävän Steve Ernstin.

– Kun näimme viestin, ei käsialasta voinut erehtyä. Joten tiesimme heti, että… hän ei lähtenyt taistelematta, Ernst sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.