Mainos

Läheisiä paras tavoitella tekstiviesteillä Chilestä

Moni suomalainen on huolissaan Chilessä parhaillaan olevien omaistensa kohtalosta. Ulkoministeriön valmiuspäivystäjän Kalle Kankaanpään mukaan suomalaisten kannattaa yrittää olla yhteydessä Chilessä oleviin omaisiin ja ystäviin tekstiviestein.

- Kannattaa yrittää lähettää tekstiviesti ja katsoa meneekö se perille. Voi tietenkin yrittää soittaa suoraan, mutta se voi olla epätodennäköisempää päästä perille, sillä puhelinverkot ovat yleensä kriisin aikana hyvin kuormittuneita.

Tietoa alueella tapahtuneista tuhoista ei vielä juurikaan ole.

- Meillä on aika vähän tietoja tällä hetkellä, koska siellä on varhainen aamu. Olemme saaneet suurlähetystöön yhteyden eli meillä on henkilökunta siellä paikalla ja töissä, mutta siellä parhaillaan selvitellään tilannetta.

Puhelinyhteydet poikki, lentokenttä suljettu

Viestintäyhteydet ovat tällä hetkellä erittäin huonot Chilessä. Puhelinlinjoja ja sähköjä on mennyt poikki ja esimerkiksi lentokenttä on suljettu. Chilessä aamu valkenee parhaillaan, sillä siellä kello on viisi tuntia vähemmän kuin meillä Suomessa.

- Lähitunteina saamme varmasti lisää tietoa sieltä, sanoo Kankaanpää.

Chilessä asuu parisataa suomalaista, joiden lisäksi alueella on myös suomalaisia matkailijoita.

- Matkailijoista ei ole sen tarkempaa tietoa, sillä kaikki eivät ilmoita, kun sinne lähtevät. Suurlähetystöllä on kyllä hyvät tiedot niistä henkilöistä, jotka ovat siellä töissä tai asuvat alueella.

- Jos viestiyhteydet ovat huonot, silloin tavoittaminen voi olla hyvinkin vaikeata. Meillä on kunniakonsuli siinä kaupungissa, joka on lähinnä tätä maanjäristyksen keskipistettä. Kunniakonsuliin ei toistaiseksi ole saatu yhteyttä.

Chilen rannikolla sattui aamulla voimakas maanjäristys. Järistyksen voimakkuudeksi on mitattu 8,8 Richterin asteikolla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.