Mainos

Lahdessa väärennettiin pullonpalautuskuitteja

Lahden poliisi on saanut tutkittavakseen Suomessa uuden rikostyypin, pullospalautuskuittien väärennökset. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka paljon tekaistuja kuitteja on valmistettu ja kuinka paljon niitä on onnistuttu käyttämään. Poliisilla on viitteitä siitä, että toiminta tähtäsi useille Etelä-Suomen paikkakunnille.

Jutun jäljille päästiin varkausketjuun liittyvän kotietsinnän yhteydessä. Törkeästä väärennöksestä epäiltynä on vangittu lahtelainen mies, mutta tekijöitä epäillään olevan muitakin. Kuitit oli valmistettu tietokone- ja kopiointotekniikan avulla alkuperäiselle kuittipaperille.

Väärennöksen valmistelun arvellaan alkaneen jo viime vuoden lopulla ja toiminnan päässeen parempaan vauhtiin tänä kesänä.

Kotietsinnässä löytyi runsaasti "tehtailuun" liittyviä laitteita ja materiaalia. Hyvälaatuisia väärennöksiä oli komisario Taito Haaran mukaan vain yksi arkki: yhdeksän pullonpalautuskuittia 220 markan summalle.

Asunnossa oli tekaistu kuitteja ainakin Lahdessa ja lähikunnissa, Helsingissä ja Kouvolassa toimivien isojen tavaratalojen ja marketien nimillä. Muun materiaalin perusteella epäillään, että väärennöksillä oli tarkoitus saada taloudellista hyötyä myös Tampereelta, Hämeenlinnasta, Porvoosta ja Kotkasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.