Mainos

Lahdessa ei ole löytynyt viitteitä valelääkärin hoitovirheistä

Lahdessa on tutkittu noin 300 potilaskertomusta, jotka liittyvät valelääkäriksi epäillyn Esa Laihon toimintaan kaupungin palveluksessa. Asiasta kertovat Lahden kaupunginsairaalan vuodeosastojen ja avoterveydenhoidon ja päivystyksen johtajat.

Potilaskertomuksista ei ole löytynyt mitään, mikä viittaisi mahdolliseen hoitovirheeseen. Laiho on hoitanut Lahden kaupungilla työskennellessään yhteensä noin 4 000:ta potilasta.

Potilaita on ollut avoterveydenhuollon päivystyspotilaina päivitettyjen tietojen mukaan noin 3 700. Loput potilaat ovat olleet pääosin pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevia vanhuksia, joita on hoidettu Lahden kaupunginsairaalan eri vuodeosastoilla.

Tähän mennessä tutkituista potilaskertomuksista noin 200 on ollut Lahden kaupunginsairaalan pitkäaikaispotilaiden kertomuksia. Kaupunginsairaalan tapausten osalta selvitystyön odotetaan valmistuvan ensi viikolla.

Avohoidossa selvitystyö on kesken

Avohoidon puolella useat lääkärit käyvät läpi potilaskertomuksia. Lahdesta kerrotaan, että selvitystyön kestoa on vielä arvioida.

Jos tutkimuksissa ilmenee epäily hoitovirheestä, Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimi ottaa välittömästi yhteyttä potilaaseen tai hänen omaisiinsa.

Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimen mukaan tietoon ei ole tullut asioita, joiden perusteella olisi syytä epäillä, että yhdenkään lahtelaisen potilasturvallisuus olisi tällä hetkellä vaarassa. Laihon toiminnasta ei ole tullut ainuttakaan huomautusta sinä aikana, kun hän on työskennellyt Lahden kaupungilla.

Kaupungin sosiaali- ja terveystoimi kertoo, ettei Lahdessa ole enää liikkeellä Laihon kirjoittamia voimassaolevia reseptejä. Laiho lopetti työskentelyn Lahdessa vuonna 2009.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.