Mainos

Lahdenväylällä kaahattiin 199 kilometriä tunnissa vanhalla autolla

Lahdenväylällä eli Helsinki-Lahti-moottoritiellä kaahattiin eilen illalla kahtasataa. 19-vuotias mieskaahaaja onnistui välttämään vähän myöhemmin poliisin piikkimaton, mutta pysähtyi tämän jälkeen.

Tilanne alkoi, kun Liikkuvan poliisin moottoripyöräpartio oli mittaamassa nopeuksia Mäntsälän kohdalla. Helsingin suunnasta tuleva henkilöauto ajoi tutkan mukaan 165 km/h, vaikka rajoitus tiellä on 120 km/h. Moottoripyöräpoliisi lähti auton perään kohti Lahtea ja mittasi autolle keskinopeudeksi 180 km/h. Tässä vaiheessa poliisimoottoripyörästä näytettiin pysäytysvaloa autoilijalle.

Autoilija kuitenkin vain kiihdytti nopeuttaan ja keskinopeudeksi mitattiin 199 km/h. Ajo jatkui kohti Lahtea samalla nopeudella. Auto ei ollut mikään uudenkarhea urheiluauto, vaan BMW vuosimallia 1990.

Orimattilan rampista auto kääntyi kohti Orimattilaa. Tällä tiellä nopeusrajoitus on 80 km/h, mutta autoilija ajoi 150 km/h melkein Orimattilaan asti.

Hieman ennen Orimattilan taajamaa tielle oli levitetty piikkimatto, mutta kuljettaja pystyi väistämään sen ja jatkoi ajoaan. Ilmeisesti auton nopeus ohi tässä vaiheessa jo huomattavasti vähemmän, koska auto pysyi tiellä väistöliikkeestä huolimatta.

Mies pysähtyi kuitenkin pian tämän jälkeen ja hänet otettiin kiinni. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies ei ollut humalassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.