Mainos

Lahden Vesijärvestä korjattu satoja kuutioita öljyyntynyttä vettä

Öljyntorjuntatyöt Lahden Vesijärvellä jatkuvat vielä ainakin tämän päivän. Tähän mennessä pelastuslaitos on kuljettanut paikalta kolmisensataa kuutiota vesiöljyjätettä jatkokäsittelyyn.

Pelastuslaitos sai tiedon öljyvahingosta pitkäperjantaina puoliltapäivin, minkä jälkeen palomiehet puomittivat vuotoalueen noin kolmensadan neliön laajuudelta. Lisäksi tätäkin suurempi alue on ympäröity järvipuomeilla, jottei öljy pääsisi leviämään laajemmalle.

Öljyn uskotaan vuotaneen Lahti Energian omistamasta Polttimon lämpökeskuksesta. Se toimii maakaasulla, mutta käyttää varapolttoaineena kevyttä polttoöljyä.

Turman syy ei ole Lahti Energian viestintäpäällikön Jaana Lehtovirran mukaan vielä selvinnyt, mutta alustavan arvion mukaan roudan arvellaan vahingoittaneen putkistoa.

Lahti Energia kertoo tiedotteessa kaivaneensa Polttimon alueella maata selvittääkseen, onko öljyä levinnyt myös maaperään. Yhtiön mukaan kaivaukset osoittivat, että öljyä on päässyt ainoastaan veteen. Sen perusteella yhtiö epäilee, että öljy on vuotanut vesistöön viemärin kautta.

- Putkista ei kuitenkaan ole enää pitkäperjantain jälkeen valunut öljyä Vesijärveen. Lämpökeskuksen säiliössä kevyttä polttoöljyä on edelleen noin 80 kuutiota, joka tyhjennetään alkuviikolla, Lehtovirta sanoi.

Pelastuslaitos kerää öljyä imemällä sitä veden pinnalta. Alueelle on myös tuotu lintukarkotin, jotta linnut eivät laskeutuisi öljyiseen veteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.