Mainos

Lahden seksibisnes: Naiset tekivät 15-tuntisia työpäiviä jopa palkatta

Marraskuun 22. päivä Päijät-Hämeen poliisi toteutti Operaatio Rautsikan, joka johti törkeän parituksen ja ihmiskaupan jäljille.

Kolmenkymmenen poliisin ryhmä iski yhteentoista hieromoon sekä kahteen yksityisasuntoon. Kaikki tilat kuuluivat vangitulle lahtelaispariskunnalle tai heidän yritykselleen.

– Iskuhetkellä tiloissa oli yhteensä kymmenen naista, seitsemän heistä hierontalaitoksissa ja kolme yksityisasunnoissa. Lisäksi tiloissa oli yksi asiakas, joka oli juuri ryhtymässä yhdyntään yhden työntekijän kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Ville Hahl Päijät-Hämeen poliisilaitokselta.

Hieronta-alan yritystä pyörittävä mies on viisikymmentävuotias ja suomalainen, nainen noin neljäkymmentävuotias ja syntyjään thaimaalainen. Pariskuntaa epäillään törkeästä parituksesta.

Lisäksi poliisi epäilee kolmatta henkilöä, suomalaista miestä, törkeästä parituksesta. Hän oli pidätettynä, mutta hänet on jo vapautettu.

Olematon palkka, mittavat voitot

Poliisin arvion mukaan seksibisnes työllisti kymmeniä ulkomaalaisia naisia. He tekivät töitä seitsemänä päivänä viikossa ja jopa viisitoista tuntia päivässä.

– Naiset, jotka fyysisen työn tekivät, olivat saapuneet Suomeen esimerkiksi avioliiton myötä mutta avioliiton kariuduttua he ovat sitten jääneet tyhjän päälle. Kielitaidottomuus ja tietämättömyys tämän maan asioista on johtanut siihen, että he ovat ajautuneet bisnekseen mukaan.

Ihmiskaupun uhriksi epäillään joutuneen muun muassa Thaimaan, Gambian, Kongon, Viron ja Venäjän sekä Suomen kansalaisia. Osa naisista ei osaa kirjoittaa eikä lukea.

Naisille oli luvattu seitsemän euron tuntipalkka, mutta todellisuus oli kuitenkin toinen - naisille maksettiin noin puolentoista euron tuntipalkkaa.

– Osa naisista ei saanut palkkaa ollenkaan.

Rikollisella toiminnalla saatu taloudellinen hyöty on poliisin arvion mukaan sadastatuhannesta kahteensataantuhanteen euroa vuodessa.

Poliisi pyytää asiakkaita ilmoittautumaan

Yhtä ostajaa on jo kuultu, mutta poliisi toivoo myös muiden asiakkaiden saapuvan poliisilaitokselle kuultavaksi.

– Helpommalla pääsisi, kun ottaisi itse yhteyttä poliisiin ja marssisi tänne kuultavaksi. Meillä on kuitenkin yhteystietoja yrityksen asiakkaista, niin siitä voi koitua kiusallisia tilanteita heille, jotka joudutaan poliisin toimesta hakemaan kuultavaksi, toteaa Hahl.

Poliisi kuulee asiakkaita seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä epäiltyinä. Olennaista rikosepäilyn kannalta on, tiesikö asiakas ostaessaan palveluita ostavansa niitä ihmiskaupan uhrilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.