Mainos

Lahden motoristioikeudenkäynti alkoi

Oikeudenkäynti Lahden tammikuisesta baariammuskelusta on alkanut tiukkojen turvatoimien siivittämänä. Oikeus istuu turvallisuussyistä pommisuojassa. Kolme miestä on oikeudessa syytettynä murhasta. Veritekojen taustalla olivat moottoripyöräjengiläisten riidat.

Väestönsuojaan johtava tunneli on eristetty

Oikeudenkäynti pidetään Mustankallion väestönsuojassa. Koko väestönsuojaan johtava tunneli on eristetty ja lisäksi kaupungilla on kymmenittäin poliiseja tarkkailemassa tilannetta. Rikoskomisario Martti Hirvonen Lahden poliisisista arvelee, että poliisin palkkakustannukset oikeudenkäynnin aikana ovat satojatuhansia markkoja.

Taustalla motoristien riidat

Syytteessä on neljä miestä, joista kolme sai syytten murhasta ja yksi avunannost

Tammikuussa Lahden keskustassa tapahtuneen ammuskelun taustalla olivat moottoripyöräjengiläisten ja entisten moottoripyöräjengiläisten riidat. Kolme miestä sai syytteen kolmesta murhasta. Lisäksi yksi mies sai syytteen avunannosta murhaan.

Tapahtumat baarissa kestivät 30 sekuntia. Baarissa oli 23 ihmistä, joista seitsemän sai osumia. Ammuskelussa kuoli kolme ihmistä. Ampujiksi epäillyillä oli aseinaan katkaistu haulikko, revolveri ja pistooli. Syyttäjän mukaan teot olivat raakoja, koska laukaukset ammuttiin lähietäisyydeltä.

Kaikki epäillyt kiistivät rikokset. Kaksi vetosi muistamattomuuteen, yksi kiisti olleensa edes paikalla. Neljäs oli myös vaitelias.

Oikeudenkäyntiin on varattu aikaa neljä päivää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.