Mainos

Lahden kultaryöstöstä epäillyt kiinni Kööpenhaminassa samoista puuhista

Poliisi epäilee kolmea virolaismiestä lahtelaisen K. I. Kaukon kultasepänliikkeen aseellisesta ryöstöstä. Rikos tapahtui 29. syykuuta kello kymmenen tienoilla.

Liikkeeseen tuli kolme huppumiestä, jotka olivat naamioituneet myös aurinkolasein. Yksi miehistä kantoi käsiasetta, jolla alisti henkilökunnan tahtoonsa.

Yhdelle ryöstäjällä puolestaan oli pippurisumutin, jolla hän pahoinpiteli henkilökunnan jäsentä. Miehet vasaroivat lasivitriinejä ja ryöstivät huomattavan määrän omaisuutta. Sen jälkeen he pakenivat saaliineen.

Ratkaiseva yleisövihje

Tutkintaan vaikutti ratkaisevasti yleisövihje. Puolisen tuntia ennen tekoa eräs lahtelaismies oli kiinnittänyt huomiota oudosti käyttäytyvään Viron rekisterissä olevaan autoon ja kirjoitti sen rekisteritunnuksen muistiin.

Tästä poliisi pääsi kolmen virolaismiehen jäljille. Nämä olivat tulleet Suomeen muutamaa päivää aikaisemmin ja poistuneet tapahtumapäivän iltana laivalla Tallinnaan.

Poliisilla on tiedossa epäiltyjen henkilöys. He ovat iältään 30–34-vuotiaita. Heidän epäillään Suomessa ollessaan syyllistyneen useisiin muihinkin rikoksiin.

Kärjäoikeus on vanginnut heidät poissa olevina, ja menettely heidän luovuttamiseksi Suomeen on meneillään. He ovat kuitenkin jääneet Tanskassa kiinni vastaavantyyppisistä ryöstöistä, mutta heidät saadaan tutkintaa varten Suomeen aikanaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.