Mainos

Lahden kaupunginorkesteri aloittaa päiväkonsertit

Lahden kaupunginorkesteri kokeilee ensi syksynä päiväkonsertteja, joissa esitetään sama ohjelma kuin illalla.
Intendentti Tuomas Kinberg uskoo, että niiden avulla saavutetaan uutta yleisöä, kuten vuorotyöläisiä ja entistä kauempaa tulevia ryhmiä. Intendentti Kinbergin mukaan orkesterin muusikot sekä kapellimestari- ja solistivieraat ovat suhtautuneet myönteisesti lisäykseen, vaikka sen takia harjoittelua tiivistetään ja kenraaliharjoitus siirtyy edelliseen iltaan.

-Valitsemme sellaista ohjelmistoa, että sen jaksaa esittää täysipainoisesti myös illalla. Ensimmäisessä Sinfonia Lahden kello 13:n konsertissa lokakuun alussa esiintyy nokkahuiluvirtuoosi Michala Petri.

Kapellimestari Juha Kangas johtaa ensi kertaa Sibeliustalossa. Marraskuun alussa ovat päivävuorossa Minna Lindgrenin juontamat suositut klassiset, joita tulkitsee muun muassa sopraano Anu Komsi. Kuun lopulla sukelletaan Glenn Millerin maailmaan Petri Juutilaisen johdolla.

Konserttiin päiväretkellä

Intendentti Kinbergin mukaan Lahden orkesteri reagoi avauksellaan yhteiskunnan ja sen rytmin muutokseen. Samaa ovat tehneet aiemmin muun muassa teatterit ja elokuvateatterit. Päiväkonsertin ympärille on helpompi rakentaa retkipaketti kuin iltakonserttiin jääville.

Musiikkielämykseen voi yhdistää vaikkapa lounaan, museokäynnin tai ostoskeikan. Tuomas Kinbergin mukaan päiväkonsertteja lisätään, jos kokeilusta saadaan myönteiset kokemukset.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.