Mainos

Lahden grillipommista etsitään kahta miestä

Lahden keskustassa viime yönä sattuneesta grillin räjäytyksestä etsitään kahta nuorehkoa miestä, joilla on ilmeisesti ollut apunaan autonkuljettaja. Miehet pakenivat paikalta vaalean siniharmaalla Honda Civic -autolla.

Lahden Paasikivenaukiolla räjähti perjantaina heti puolenyön aikaan ulkomaalaisten omistama kebab-grilli. Tutkimuksissa on selvinnyt, että liikkeen tuhosi sen sisälle asetettu pommi. Räjähteen laatu tai määrä ei vielä ole selvillä.

Räjäytyksessä ei loukkaantunut kukaan, vaikka lasin ja betonin sirpaleita lensi 50 metrin päähän, mm. viereiselle pysäköintipaikalle ja vastapäisen talon ikkunoihin. Poliisin mukaan oli kuitenkin silkkaa onnea, ettei niin keskeisellä paikalla sattunut olemaan ketään liikkeellä juuri räjähdyksen sattuessa.

Räjäytys on muutaman kuukauden sisällä jo neljäs tihutyö, joka on Lahdessa kohdistunut ulkomaalaisten omistamiin kahviloihin tai kioskeihin. Komisario Esko Heinosen mukaan jokainen tapaus on ollut täysin erilainen ja kohdistunut eri kansallisuuksiin, mutta tekojen yhteys tutkitaan tarkasti. Aikaisempia rikoksia, mm. syyskuista pizzerian tuhopolttoa, ei ole vielä onnistuttu selvittämään.

Uusia havaintoja kaivataan

Silminnäkijähavaintojen mukaan paikalle juoksi juuri ennen räjähdystä kaksi tummiin pukeutunutta, normaalikokoista, 20-30-vuotiasta miestä. Kukaan silminnäkijöistä ei nähnyt itse räjäytystä, mutta moni heistä kuuli lasin rikkomisen ja voimakkaan pamauksen.

Miesten havaittiin poistuvan paikalta juosten Hollolankadulle ja siitä Vuorikadun ja Ahvenistonkadun kulmaan, jossa heitä odotti vaalean siniharmaa, tylppäperäinen Honda Civic. Auto lähti liikkeelle keskustan suuntaan voimakkaasti kiihdyttäen, eikä miehistä ole sen jälkeen havaintoja. Yksi tuntomerkkeihin sopiva auto ilmoitettiin yöllä varastetuksi ja löytyi aamulla. Auton yhteyttä tapahtumiin ei kuitenkaan ole pystytty vielä todistamaan.

Lahden poliisi toivoo edelleen havaintoja miesten öisistä liikkeistä. Erityisesti se toivoo yhteydenottoa autoilijalta, joka joutui miesten takia jarruttamaan Hollolankadulla ollessaan matkalla keskustaan. Ratkaisuun johtaneista tiedoista on luvassa palkkio. Lahden poliisi ottaa vastaan tietoja numeroissa 03-896457 ja 03-896310. (STT)
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.