Mainos

Lähde: Suu Kyi loukkaantui Myanmarin mellakoissa

Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi loukkaantui viime viikolla hallituksen ja opposition kannattajien välisissä mellakoissa maan pohjoisosassa. Uutistoimisto AFP kertoo saaneensa tiedon lähteeltä, joka seuraa sotilashallituksen ja opposition välisiä neuvotteluja läheltä.

Lähteen mukaan mellakoissa sai lisäksi surmansa 70-80 ihmistä, kun Myanmarin armeija on aiemmin väittänyt uhreja olleen vain neljä. Väkivaltaisuudet syttyivät demokratiamielisen opposition kannattajien ja armeijan tukeman ryhmän välille Suu Kyin puolueen kampanjoitua Pohjois-Burmassa.

-Suu Kyi sai lasinsiruista vammoja kasvoihinsa ja olkapäähänsä, lähde sanoi silminnäkijöitä lainaten. Vammojen vakavuudesta ei ollut tarkempaa tietoa.

Sotilashallitus, joka pidätti Suu Kyin ja parikymmentä muuta oppositiojohtajaa perjantaina, on aiemmin kiistänyt Suu Kyin loukkaantuneen. Sotilashallitus myös sulki Suu Kyin puolueen toimistoja sekä yliopistoja ja korkeakouluja. Useat maat ja YK ovat ilmaisseet voimakkaita vastalauseita hallituksen toimien vuoksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.