Mainos

Lähde: Saksa myynyt Patriot-ohjukset Etelä-Korealle

Uutistoimisto DPA:n mukaan Saksan tulli tiesi, että Patriot-ohjukset lastattiin alukseen saksalaissatama Emdenissä. Kyseessä olisi ollut täysin laillinen kuljetus Saksasta Etelä-Koreaan.

Kotkan satamaan pysäytetystä laivasta löydettiin eilen 69 toimintavalmista Patriot-ohjusta sekä 150 tonnia räjähdysainetta. Ohjukset on tuotu Suomeen ilman puolustusministeriöltä pyydettyä kauttakulkulupaa, lisäksi räjähdeaine oli lastattu virheellisesti.

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd) uskoo, että kyseessä olisi luvallinen aseiden vienti.

– Todennäköisimmältä tässä vaiheessa näyttäisi se, että kyseessä olisi ihan luvallinen aseiden vienti maasta toiseen. Jostakin syystä lupien pyytäminen suomalaisilta puolustusviranomaisilta on kuitenkin jäänyt, enkä tiedä miksi.

Mysteeri Kotkan Mussalon satamassa olevan Thor Liberty -laivan ympärillä jatkuu kuitenkin edelleen. Aluksen ukrainalaista kapteenia ja perämiestä epäillään puolustustarvikkeiden maastavientirikoksesta.

Alukselta löytyneet ohjukset on nyt on takavarikoitu. Puolustusvoimat kuljettaa ja varastoi ohjukset räjähdemateriaalin varastointiin tarkoitetulle alueelle.

Alus siirretään satamassa huomenna toiseen paikkaan ja räjähteitä aletaan kontittaa.

Laivan omistavasta tanskalaisvarustamosta ei haluttu tänään kommentoida laivan tilannetta.

(MTV3 - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.