Mainos

Lähde: Israel tappanut 550 palestiinalaistaistelijaa Gazassa

Israelin joukot ovat surmanneet tähän mennessä ainakin 550 palestiinalaistaistelijaa Gazassa, kertoo nimettömänä pysytellyt Israelin armeijan lähde. Lähteen mukaan Hamasin asemiesten taistelutahto on myös laskenut jyrkästi sen jälkeen, kun Israel aloitti hyökkäyksensä kaksi viikkoa sitten.

Israelin armeija ei ole virallisesti vahvistanut tietoa surmattujen palestiinalaistaistelijoiden määrästä. Armeijan tiedottajan mukaan suurin osa Gazassa kuolleista on kuitenkin palestiinalaisjärjestö Hamasin taistelijoita. Sairaalalähteiden mukaan Gazassa oli iltaan mennessä kuollut 850 ihmistä, joista 270 on lapsia ja yli 90 naisia. Haavoittuneita oli lähes 3500.

Hamasin johtaja Khaled Meshaal sanoi al-Jazeera-televisiokanavalla näytetyssä puheessa, ettei Hamas suostu tulitaukoon Israelin kanssa ennen kuin Israel lopettaa hyökkäyksensä Gazaan ja avaa alueen raja-asemat. Meshaal vertasi Israelin toimia holokaustiin, ja syytti Israelin hallitusta Gazan lasten tappamisesta vaalimenestyksen toivossa.

Hamasin valtuuskunta saapui Egyptiin myöhään eilen. Valtuuskunta keskustelee Egyptin esittämästä tulitaukoehdotuksesta egyptiläisten viranomaisten kanssa tänään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.