Mainos

Lagarde tyrmää Kreikan pyynnön: "Kehittyneet taloudet eivät ole koskaan pyytäneet lykkäystä"

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde tyrmää puheet Kreikan velkalyhennysten lykkäämisestä. 

Lagarde sanoi Washingtonissa, että IMF ei ole myöntänyt lykkäyksiä velallisilleen 30 vuoteen. Hänen mukaansa lykkäysten myöntäminen ei ole osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.  

-On selvää, että tämä ei ole sopiva toimintatapa, Lagarde sanoi.  
Lagarde muistutti myös, että kehittyneet taloudet eivät ole koskaan pyytäneet IMF:ltä lykkäystä velkojensa maksulle.  

Financial Times kertoi tänään, että Kreikka on pyytänyt IMF:ltä epävirallisesti lisäaikaa lainojensa takaisinmaksulle, mutta on saanut kieltävän vastauksen.  

Lehden haastattelemien lähteiden mukaan kreikkalaisviranomaisille tehtiin selväksi, ettei maan kannata tehdä virallista anomusta takaisinmaksuajan pitkittämiseksi. Kreikalta erääntyy maksettaviksi toukokuussa kaksi lainaerää.  

Kreikan vasemmistohallitus on luvannut huolehtia ensisijaisesti kansalaistensa eläkkeistä ja valtion työntekijöiden palkoista.  
Lehden haastattelemat lainoittajien edustajat ovat epävarmoja siitä, pystyykö Kreikka maksamaan lainojaan takaisin toukokuussa.

Vaikka maa selviytyisikin velvoitteistaan vielä silloin, uskovat FT:n lähteet, että asiaan palataan uudelleen heti kesäkuussa. Kreikalla on myöhemmin edessään paljon suurempia takaisinmaksueriä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.