Mainos

Lafontaine arvosteli Naton ilmaiskuja

Saksan sosiaalidemokraattisen hallituspuolueen entinen puheenjohtaja Oskar Lafontaine arvosteli vappupuheessaan voimakkaasti Naton ilmaiskuja Jugoslaviaa vastaan. Lafontainen mielestä sotilasoperaatio oli alun alkaenkin huonosti suunniteltu, ja pommitukset tulisi hänen mukaansa lopettaa.


-Olemme juuttuneet umpikujaan. Yhä useammista viattomista ihmisistä on tulossa pommitusten uhreja. Siksi vetoan niistä vastuullisiin, jotta nämä palaisivat neuvottelupöytään murhaamisen ja pommitusten lopettamiseksi, Lafontaine sanoi vappupuheessaan Saarbrückenissä 12 000 kannattajansa edessä.

Lafontainen mukaan oli suuri virhe toimia Balkanilla YK:n ohitse. Lafontaine vetosi Euroopan valtioihin, jotta nämä painostaisivat Yhdysvaltoja palauttamaan YK:n roolin rauhanvälittäjänä. Toinen suuri virhe on ollut Venäjän väheksyminen, Lafontaine sanoi.

Kyseessä oli entisen valtiovarainministerin ensimmäinen merkittävä puhe sen jälkeen, kun hän maaliskuussa yllättäen erosi Saksan hallituksesta ja puolueensa puheenjohtajuudesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.