Mainos

Lada-harrastaja: Parasta on se, että Ladan voi korjata itse

Lada-kerhon puheenjohtaja Mika Suomalainen harmittelee Ladan maahantuonnin päättymistä. Häntä itseään viehättää Ladoissa muun muassa se, että sen voi korjata itsekin.

– Lada on niin perustekniikkaa, että jokainen, joka autoista vähänkin ymmärtää, pystyy sitä ylläpitämään. Huollot ja korjaukset voi suorittaa itse.

Ladasta tuntuu jokaiselta löytyvän jonkinlainen mielipide. Suomalainen arvioi, että Ladaan liitetyt kielteiset mielikuvat perustuvat ennakkoasenteisiin.

– Parhaiten Ladasta tuntuu tietävän ne, jotka eivät ole sitä koskaan omistaneet tai sillä ajaneet. Niiltä kuulee ne jutut, kuinka huono se on. Itse olen ajanut Ladoilla noin 200 000 kilometriä tai enemmänkin, enkä ole vielä sitä huonoutta huomannut. Se saattaa tosin johtua siitä, että ei ole vertailupohjaa muihin ajoneuvoihin niin kovin paljoa, Suomalainen sutkauttaa.

Lada oli kulta-aikoinaan 1970-80-luvun taitteessa Suomen myydyin automerkki.

Ladoja rekisteröitiin silloin yli 10 000 kappaletta vuodessa.

Lada-kerho on suomalainen Ladan harrastajien 1997 perustama kerho. Kerhossa on vuonna 2011 noin 700 jäsentä, mutta parhaimmillaan jäsenmäärä oli 1 500:n tienoilla. Kerho järjestää muun muassa kokoontumisajoja.

Lada-kerho sai alkunsa televisiossa 1995 esitetystä Kummeli-ryhmän sketsistä "Ladojen kokoontumisajot".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.