Mainos

Labour ei vaadi uutta Brexit-äänestystä – Kumpula-Natri: "Löysää toimintaa Britannian demareilta maan kohtalonkysymyksessä"

3:48

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ihmettelee sitä, että Britannian työväenpuolue Labour ei vaadi uutta Brexit-äänestystä, kun neuvottelutulos tiedetään. Britit eivät käytännössä tienneet mistä äänestivät. Brexitin suosio on Britanniassa laskenut. Hän toteaa kuitenkin että pientä liikkumavaraa ehkä vielä on.

– Vähitellen aletaan tottua ajatukseen että täytyy Brexit toteuttaa myös EU:n puolella, mutta pääministeri Mayn esittämät uudet vaalit vielä tähän syssyyn herättivät ajatuksen, että mitä tapahtuu. Ainakin yksi puolue, Liberaalit, jo sanoi, että he haluaisivat kansanäänestyttää sen todellisen vaihtoehdon ja tilanteen, Miapetra Kumpula-Natri toteaa.

– Siitähän käytiin paljon keskustelua silloin kun vaalitulos oli tuore, että mikä on se ei-vaihtoehto, ja huomattiin että ei-vaihtoehtoa ei edes ollut. Nyt Theresa May hallituksensa kanssa sitä vaihtoehtoa käytännössä luo, eikä sitä sitten kansalta kysytä, Kumpula-Natri ihmettelee.

– Itse olen aina ajatellut että pitäisi tietää mistä äänestetään. Mikä se toinen vaihtoehto on, sitä ei keskusteltu Britanniassa, eikä sitä vaihtoehtoa ole. Sen myöntävät kaikki.

– Nyt kun jonkinlainen neuvottelutulos on saatu, siitä olisi mielestäni järkevää keskustelu käydä. Kuulin kuitenkin oman puoluekollegan, Labour-puolueen johtajan (Jeremy) Corbynin sanovan, että hänen mielestään Brexit on jo äänestetty ja nyt vain äänestetään hallituksesta. Minun mielestäni tämä on aika löysää toimintaa demareilta Britanniassa maan kohtalonkysymyksessä, Kumpula-Natri-kritisoi.

– Mutta nähtäväksi jää. Asia riippuu myös siitä, millaisen hallituksen Britannia saa  niissä vaaleissa. Näillä näkymin Mayn henkilökohtainen suosio on ollut korkea, vaikka Brexitin suosio onkin laskenut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.