Mainos

Laatukello "Roleks" ja muita Suomeen tuotuja piraattituotteita

Tulli on löytänyt tänä vuonna suoraan Suomeen tuotuja piraattituotteita aiempaa enemmän.

Tuonnista on saatu kiinni tänä vuonna peräti 52 tuoteväärönnöstapausta, kun viime vuonna tapauksia oli vain 20. Sen sijaan Suomen kautta Venäjälle kuljetettuja väärennöksiä on löytynyt aiempaa vähemmän. Tuotteiden alkuperämaa on usein Kiina.

Piraattituotteita kaupataan avoimesti myös internetissä.

Merkkikellot

Tämän vuoden arvokkain takavarikko tehtiin Maatullissa helmikuussa. Kiinasta Venäjälle matkalla olleen kelloerän arvo olisi aitoina runsaat 12 miljoonaa euroa. Kuljetuksessa oli muun muassa väärennettyjä Rolex-, Citizen-, Diesel- ja Hello Kitty -merkkisiä kelloja.

Autojen varaosat

Tullin mukaan on olemassa selkeitä viitteitä siitä, että Suomen kautta kuljetetaan Venäjälle jatkuvasti väärennettyjä auton varaosia. Maatulli otti haltuun 1 500 kappaleen erän auton pyörälaakereita kauttakuljetuksesta Kiinasta Venäjälle.

Merkkikengät

Tuoteväärentäjät ovat erittäin trenditietoisia. Merkkijalkineet, erityisesti Crocs-sandaalit, ovat suosittuja piraattituotteita. Meritulli takavarikoi keväällä 16 000 parin erän Crocs-jäljitelmiä.

Kosmetiikka

Loviisassa käsitellään parastaikaa 70 000 kappaleen erää väärennettyjä ihonhoitotuotteita ja hajuvesiä. Kiinasta Venäjälle matkalla ollut väärennetyn Shiseido-, Dior- ja Chanel-kosmetiikan erä tulee nostamaan loppuvuoden tilastolukua.

Suoraan silppuriin

Tullin takavarikoimiksi päätyvät tuoteväärennökset tuhotaan silppurissa viimeistä kappaletta myöten. Tässä väärennetty Crocs-erä silputtuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.