Mainos

Laatu vetää venäläisiä Suomeen

Joulunaika ja erityisesti uusi vuosi tuo tullessan Suomeen sankoin joukoin venäläisturisteja.

Kaikki eivät kuitenkaan lähde pois heti pyhien jälkeen, ja monet saapuvat Suomeen hieman myöhemmin vietettyään ensin uutta vuotta kotimaassa perheen ja sukulaisten parissa.

Venäjältä tullaan mielellään Suomeen lepäämään ja shoppailemaan. Vesipuistot ja kylpylät ovat yhä venäläisturistien mielipaikkoja, samoin Lapin hiihtokeskukset ja lomamökit.

Venäläiset arvostavat Suomessa erityisesti rauhaa, siisteyttä ja ystävällistä palvelua. Kotiin lähdettäessä ostetaan mukaan usein tuoretta kalaa. Lohi ja suomalainen mäti ovat erityisen suosittuja.

Ennakkoon on arvioitu, että tällä kertaa Suomessa juhlii edellisvuoden tapaan lähes satatuhatta venäläistä. Matkailun edistämiskeskuksen mukaan venäläismatkailijoiden määrän kasvu alkaa kuitenkin olla ohi.

Flamingo-kylpylän toimitusjohtaja Hannu Hellman kertoo, että pääkaupunkiseudulla on runsaasti venäläisiä. Hotellit Vantaalla ovat lähes täynnä ja suurin osa tulee paikallisen kylpylän asiakkaaksi.

- He tulevan viihtymään kylpylän lämpöön ja ostavat erilaisia hoitoja.

Suurin osa venäläisturisteista on Hellmanin mukaan perheellisiä, jotka ovat tulleet vuodenvaihteen ajaksi Helsingin seudulle.

Rovaniemellä odotetaan venäläisiä

Myös Rovaniemellä odotetaan suunnilleen edellisvuoden kaltaista venäläismatkailijoiden virtaa. Viime tammikuussa venäläisten yöpymisiä siellä oli 18 000 kappaletta.

Venäläisiä Suomeen vetää palveluiden laatu ja saatavuus.

- He käyttävät paljon safaripalveluita, käyvät ajamassa moottorikelkoilla, poroilla ja huskyilla. Myös joulupukin tapaaminen ja joulupukin pajakylässä käynti on erittäin suosittu osa ohjelmaa ja koetaan kohokohdaksi, kertoo markkinointiviestintäpäällikkö Katja Eteläinen Rovaniemen Matkailusta ja Markkinoinnista.

Venäläisille tarjotaan Rovaniemellä pääpiirteissään samoja palveluja kuin muillekin matkailijoille, mutta heillä on myös erikoistoiveita ohjelman suhteen. Lapin perinteisiin teemoihin toivotaan usein lisämausteeksi yllättäen peikkoja.

- Siinä on tietty teema mitä he toivovat läpi ohjelman. Eli näitä lappilaisia elementtejä mutta peikkoteeman alla. Se on jostain syystä venäläisten suosima ja se on pidetty ohjelmassa.

Toinen venäläisille tärkeä ohjelmanumero on juhlava gaalaillallinen.

- Siinä toki syödään hyvin ja runsaasti. Mukana ovat aikuiset ja lapset ja pöydät notkuvat, Eteläinen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.