Mainos

Lääninpoliisineuvos saa pitää virkansa

Etelä-Suomen läänin poliisin kakkosmies Seppo Pirinen, 54, saa pitää virkansa huolimatta taannoisesta, ehdollisesta vankeustuomiosta.

Sisäministeri Jan-Erik Enestamin mukaan tuottamuksellinen liikennerikos ei ole siinä määrin alentanut lääninpoliisineuvoksen yleistä luottamusta, että olisi aihetta katkaista pitkään rikkeettä palvelleen poliisimiehen ura.

Ministeri Enestamin ratkaisu noudatti esittelijän, poliisiylijohtaja Reijo Naulapään kantaa. Miehet allekirjoittivat tänään yhdessä kirjeen, jossa lääninpoliisineuvos Piriselle ilmoitetaan, ettei häntä vastaan ryhdytä enempiin virkamieslain mukaisiin toimiin.

Lääninpoliisineuvos Pirinen menetti autonsa hallinnan viime syyskuussa Padasjoella. Törmäyksessä menehtyivät hänen vieressään istunut mies sekä vastaan tulleessa autossa matkustanut vauva.

Lahden käräjäoikeus katsoi kuukausi sitten Pirisen ajaneen merkittävällä ylinopeudella. Hänelle langetettiin liikenteen vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja kolmesta vamman tuottamuksesta puolen vuoden ehdollinen vankeustuomio ja oheissakot.

"Voi sattua itse kullekin"

Poliisiylijohtaja Naulapään mukaan Pirisen tilannetta arvosteltiin kokonaisuutena.
-Tapaus oli vaikea siltä osin, että onnettomuuden seuraukset olivat aika vakavat. Yleisen mielipiteen kannalta on merkittävää, että mukana oli kaksi kuolemantuottamusta.

-Tällainen onnettomuus voi toisaalta sattua itse kullekin liikenteessä. Esimerkiksi rattijuopumus on toisenlainen kysymys, koska se osoittaa välinpitämättömyyttä laeista.
Reijo Naulapään mukaan harkintaan vaikutti se, että Pirisen nimikirjassa ei ole minkäänlaisia kielteisiä merkintöjä niiltä yli 30 vuodelta, joina hän on sijaisena tai vakituisena palvellut poliisia.

Ratkaisussa otettiin huomioon sekin, että Pirinen on ollut onnettomuuden ja oikeudenkäynnin uutisoinnin takia eräänlaisessa julkisessa häpeäpaalussa jo yli puolen vuoden ajan. Pirinen on edelleen pitkällä sairaslomalla, ja hänellä on jäljellä melko vähän virkavuosia.

-Jos tällaisessa tilanteessa menisi vielä virka, se olisi aikamoinen rangaistus tuottamuksellisesta liikennerikoksesta, joka seuraamus ei ole kuljettajan arvattavissa. Poliisiylijohtaja Naulapään mukaan lääninpoliisineuvos työskentelee niin strategisten asioitten parissa, ettei hän esimerkiksi toteuta liikenneturvallisuuskampanjoita.

Lääninpoliisineuvos Pirinen ei tänään halunnut kommentoida päätöstä, josta hän kuuli lehdistöltä.
-Tilanne on toinen, kun kirje on kourassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.