Mainos

Lääninoikeus vahvisti Lahden apulaiskaupunginjohtajan vaalin

Hämeen lääninoikeus on hylännyt Lahden apulaiskaupunginjohtajan vaalia koskeneet kolme valitusta. Lääninoikeuden mielestä Markku Porvari voitiin nimittää virkaan ilman hakukierrosta sen jälkeen, kun pätevyysvaatimuksia oli muutettu ja mies oli hoitanut tehtävää yli vuoden.

Yhteiskuntatieteitten maisteri Markku Porvari (kok.) on hoitanut väliaikaisesti Lahden määräaikaista apulaiskaupunginjohtajan virkaa jo puolitoista vuotta. Valitusprosessien ajan hän on pitänyt kiinni vakivirastaan seurakuntien hallintojohtajana. Ensimmäinen valinta todettiin laittomaksi korkeinta hallinto-oikeutta myöten, koska Porvarilla ei ollut silloisen johtosäännön edellyttämää hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon.

Jo ensimmäisen valitusprosessin kestäessä kaupunki lievensi viran kelpoisuusehtoja. Viime toukokuussa valtuusto valitsi Porvarin uudelleen ilman, että virkaa julistettiin avoimeksi. Lääninoikeuden mielestä virkasääntö oikeutti kaupungin tällaiseen menettelyyn, koska Porvari oli hoitanut vastaavia tehtäviä jo yli vuoden. Tasa-arvolakiakaan ei rikottu, koska suorassa viran täyttämisessä ei vertailtu eri hakijoiden ansioita.

Vähemmistöön jäänyt lääninoikeuden tuomari olisi kumonnut vaalin sillä perusteella, ettei Porvari täyttänyt kelpoisuusvaatimuksia viran väliaikaisena haltijana. Lisäksi hänelle oli "pätevänä" kertynyt kokemusta vain vajaan puolen vuoden ajan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.