Mainos

Lääninoikeus tuomitsi Vantaan opettajalomautukset

Uudenmaan lääninoikeuden mukaan opettajien lomautukset ovat Vantaalla paisuneet niin, ettei peruskoulun opetusta voida pitää lainmukaisena. Lomautuspäivien suuresta määrästä on aiheutunut perusopetukseen liian suuria puutteita.

Lomautusten aikaisissa opetusjärjestelyissä on merkittävästi poikettu peruskoululain ja -asetuksen säännöksistä, jotka koskevat mm. peruskoulun opetussuunnitelmaa, ryhmäkokoa ja opetettavien aineiden viikkotuntimäärää. Nelisenkymmentä opettajaa ja kuntalaista valitti lääninoikeuteen peruskoulujen lomautuspäätöksistä. Oikeus totesi, että kuntatyönantajalla on lakiin perustuva oikeus lomauttaa myös opetushenkilökunta, mutta sen on silti pystyttävä turvaamaan peruskoululaissa määrätty opetus.

Aiemmin lääninhallituksen opetusviranomaiset ovat tutkineet Vantaan lomautusten aikaisia opetusjärjestelyjä. Niiden tutkimuksien perusteella ei havaittu, että Vantaa olisi suoranaisesti rikkonut lakia. Vantaan sivistystoimen lakimiehen Ulla Vanttajan mukaan kaupunginhallitusta informoidaan tänään lääninoikeuden päätöksestä. Kaupunginhallitus ottanee kantaa asiaan ja päättänee valittaako se lääninoikeuden päätöksestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.