Mainos

Lääninhallitus: Porvoon lomautuksissa arvosteltavaa

Etelä-Suomen lääninhallitus katsoo, etteivät Porvoon peruskoulujen opetusjärjestelyt ole noudattaneet kaikilta osin peruskoulusäädöksiä opettajien lomautusten aikana.

Lääninhallitus julkisti kantansa tänään. Koulujen opetussuunnitelma ja siinä päätetty tuntijaon mukainen opetus eivät toteutuneet kaikissa oppiaineissa lomautuksen aikana, lääninhallitus tiedotti.

Porvoon kouluissa on noin 3200 oppilasta ja opetushenkilöstöä noin 220. Kevään lomautusjaksolla lomautettiin joka kolmas ala-asteen ja joka toinen yläasteen opettaja. Syksyn lomautuksien ajankohdasta päättävät opettajat itse.

Lääninhallitus katsoo, että kevään lomautuspäätös on Porvoon koulutuslautakunnan hyväksymän koulutustoimen yleissuunnitelman vastainen. Päätös vaikuttaa konkreettisesti koulujen toimintaan pakottaen ne poikkeamaan johtokuntiensa hyväksymistä opetus- ja työsuunnitelmista sekä työjärjestyksistä.

-Pelkästään kirjallisista tehtävistä koostuvaa itsenäistä tuntityöskentelyä ilman vuorovaikutusta opettajan kanssa ei voida pitää peruskoululaissa tarkoitettuna, kansalaisille tarpeellisena yleissivistävänä peruskoulutuksena, jos ohjaamatonta työskentelyä on useiden peräkkäisten päivien ajan, lääninhallitus tiedotti. Lääninhallitus totesi lieventävänä asianhaarana, että lomautusjaksoon toukokuussa sisältyi paljon sellaisia päiviä, joina työjärjestyksen mukaisia tunteja ei muutenkaan olisi pidetty. Koulunkäynnin teoriapitoisuutta kevensivät loppukevään monet tapahtumat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.