Mainos

Läänien ohella aloittavat TE-keskukset

Uusien läänien ohella tänään aloittaa toimintansa myös 15 maakunnnallista TE-keskusta. Uusilla Työvoima- ja elinkeinokeskuksilla on omille alueilleen huomattavasti läänejä suurempi merkitys, sillä niiden kautta rahaa maakuntiin peräti 15 miljardia markkaa vuodessa.

Käytännössä nämä TE-keskukset syntyivät yhdistämällä saman katon alle työvoimapiirit, maaseutuelinkeinopiirit sekä Kauppa- ja teollisuusministeriön piiriorganisaatiot. Näin TE-keskuksissa työskentelee jo tänään koko maassa yhteensä reilut 3000 henkilöä.

Koko maassa yhtenäisen ulko-asun saaneilla keskuksilla on myös muuten yhteiset tavoitteet. Keskusten asiakkaita pyritään palvelmaan yhden luukun periaatteella. Aivan heti se ei kuitenkaan onnistu, sillä esimerkiksi Joensuussa, Pohjois-Karjalan TE-keskuksessa, niin myös useimmissa muissa vastaavissa keskuksissa tänään ensimmäisenä työpäivänä yhteistä vanhoilla organisaatioilla on vain uusi neuvontakeskus.

Omista koko TE-keskuksen väen yhteisistä tiloista haaveillaan vasta vuoden kuluttua. Sen jälkeen jokainen TE-keskuksen asiakasyritys saa samasta keskuksesta niin tietoa kansainvälistymiseen, ja uusien markkinoiden avaamiseen, kuin tarvittavat tuki- ja takuupäätöksetkin. Näin valtionhallinnon ja yritysten välisen yhteistoiminnan tehon pitäisi kasvaa ja joustavuuden lisääntyä.
(MTV3/Harri Ekholm)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.