Mainos

Laakson influenssa-asemalla ei näy paniikki

Sikainfluenssaa varten perustettu influenssaterveysasema on toiminut tänään ensimmäistä päivää Helsingissä, Laakson terveyskeskuksessa. Aamukahdeksasta lähtien Laakson terveysasema on hoitanut vain sikainfluenssaa.

Vs. ylilääkäri Timo Aronen kertoo, että ensimmäinen päivä on sujunut odotettua rauhallisemmin.

- Päivä on mennyt aika paljon siten, kuin odotimmekin, toteaa Aronen.

Kello viiteentoista mennessä terveysasema oli ottanut vastaan noin sata potilaspuhelua, joista tosin kolmasosa ei koskenut suoranaisesti sikainfluenssaa. Lisäksi muilta terveysasemilta on tullut noin kymmenkunta yhteydenottoa muilta terveysasemilta. Lääkärin pakeilla oli käynyt 13 potilasta ja hoitajan luona kahdeksan sikainfluenssaa epäilevää henkilöä.

Toistaiseksi Laakson terveysasema on ainoa terveysasema, joka päivystää sikainfluenssatapausten vuoksi päivittäin kello 8-16. Jos ennusteet myöhemmin sairastuvien määrästä toteutuvat, erikoistuu myös Herttoniemi sikainfluenssan hoitoon. Myös esimerkiksi Oulu ja Turku keskittävät sikainfluenssan hoidon yksittäisille terveysasemille.

Arosen mukaan henkilöt, jotka epäilevät sairastuneensa sikainfluenssaan, voivat jatkossakin ottaa yhteyttä myös oman alueensa terveysasemaan, joka puolestaan lähettää tarvittaessa tiedot Laakson influenssa-asemalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.